Hyvä elämäntarinan ystävä!

Tarinaniskennän alueellisten mestaruuskilpailujen paikkakunnat on sovittu. Tiedot löytyvät kohdasta Tarinaniskentä. Tervetuloa mukaan tarinoimaan ja kuuntelemaan hyviä tarinoita!

Liisa Enwaldin ja Taija Tuomisen uudet kirjat

Elämäntarinayhdistyksen molemmilta kirjoitusvalmennuksen ohjaajilta, Liisa Enwaldilta ja Taija Tuomiselta,  on vastikään ilmestynyt uusi kirja.

Elämäntarinan päätoimittajan Liisa Enwaldin esseekokoelma Kammioiloa. Kirjoituksia katvekulttuurista kuuluu ntamo-kustantamon uutuuksiin. Esseiden aiheet liikkuvat kulttuurin katkevalueilla. Koulu ja opettaminen ovat tärkeällä sijalla; Liisa peilaa omaa kirjoittajakouluttajan uraansa omiin kokemuksiin Kajaanin tyttölyseossa 1960-luvulla. Millaisia elämän eväitä ankara koulu antoi – ja mitä opetti tuskasta iloksi auennut opetustyö?

Esseet ovat muisteluspohjaisia. Liisa kirjoittaa myös muistikirjojen värssyistä, kotinsa vanhasta piirongista, nuoruuden kalmistoista, kuorolaulusta ja tutkijankammion lumosta. Miten aika kirjoittaa ihmistä? Millaisia ”kirjastoja” ovat hautausmaat? Mitä on elämä jota ei elämäksi alkuun luule? Esseissä näkyy Liisan tutkijantyö Mirkka Rekolan, Helvi Juvosen ja vanhojen virsien parissa. Rilken ja laulurunouden suomennostyökin on esillä. Kammioiloa-kirjaa voi tilata ntamon verkkokaupasta: http://www.ntamo.net tai osoitteesta leevi.lehto@gmail.com

Taija Tuomiselta on vasta ilmestynyt Kansanvalistusseuran kustantamana ”Minusta tulee kirjailija” opaskirja. Kirja kertoo kirjoittajan taipaleesta aina kirjoittamisen opiskelusta oman tekstin julkaisemiseen. Teoksessa innostetaan kirjoittajaa ja autetaan pääsemään kirjoittamisen esteistä eroon. ”Minusta tulee kirjailija” antaa kirjoittajille tärkeitä ohjeita mm. kustannussopimuksesta, apurahoista, esiintymistilanteista. Lisäksi teos opastaa kirjan julkaisemisen jälkeiseen elämään. ”Minusta tulee kirjailija” välittää myönteistä asennetta, uskoa itseen, rohkeutta ja rakastumista siihen, mitä tekee. Teoksessa on myös lista kirjoittajalle tärkeistä osoitteista ja faktoista.  Kirjaa voi tilata Kansanvalistusseuran verkkokaupasta osoitteesta www.kvs.fi

 

Mainokset

One comment on “Hyvä elämäntarinan ystävä!

  1. Kärsämäen kulttuuriasioiden hoitaja on henkilökohtaisesti testannut kirjoitusvalmennuksen ja voi lämpimästi suositella sitä kaikille. Ei tarvitse olla ruuneperi. Tarinaniskentä taas voittaa elokuvien katsomisen, koska mielikuvitus on parempi kuin mitkään lavasteet ja stuntit.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s